Nederlands (nl)
Verberg filters

Sticky Cinnamon Swirls

Snel kaneelbroodjes maken? Deze sticky cinnamon swirls zijn om je vingers bij af te likken. Let op: deze kaneelbroodjes zorgen voor plakkerige vingers, maar dat is het helemaal waard!

 

Dit kaneelbroodjes recept is snel én makkelijk. In het blikje kant-en-klare deeg zit al een zakje kaneelsuiker. Je hoeft alleen nog maar boter toe te voegen en schuift de kaneelbroodjes vervolgens zo de oven in!

Ingrediënten

 • 1 blikje Danerolles Crispy Cinnamon Swirls
 • 25gr roomboter op kamertemperatuur
 • 100gr poedersuiker
 • 1el eiwit of water

Verder nodig:

 • Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Sticky Cinnamon Swirls
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Open het blik en rol het deeg uit.
 3. Verwarm de boter in een steelpannetje of magnetron. Roer de kaneelsuiker erdoor zodra de boter gesmolten is.
 4. Besmeer het uitgerolde deeg met de kaneelboter en rol het deeg op.
 5. Snijd het opgerolde deeg in 6 plakken en leg deze plakken plat op een bakplaat met bakpapier.
 6. Doe de kaneelrolletjes in de oven en bak op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.
 7. Meng de poedersuiker en het eiwit (of water) voor het glazuur.
 8. Haal de kaneelrolletjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Verdeel daarna het glazuur over de cinnamon swirls.

Wat zijn Sticky Cinnamon Swirls?

Sticky cinnamon swirls is een term die overgewaaid is uit Amerika. Deze plakkerige cinnamon swirls zijn hetzelfde als kaneelbroodjes. Het zijn kleverige, ronde deegrolletjes met boter en kaneelsuiker. Deze lekkernij is afkomstig uit Zweden en wordt daar Kanelbullen genoemd, wat Zweedse kaneelbroodjes betekent. Het broodje is zelfs zo populair dat er een Zweedse feestdag naar is vernoemd! Ieder jaar is het op 4 oktober Kanelbullens Dag: de dag van het kaneelbroodje.

In Zweden eten ze het kaneelbroodje vooral tijdens de fika (koffiepauze). We hebben in Nederland geen nationale feestdag vernoemd naar deze lekkernij, maar ook hier zijn kaneelbroodjes populaire koffiebroodjes. Dit betekent niet dat we ze alleen tijdens de koffiepauze eten. Kaneelbroodjes zijn ook geliefd tijdens het ontbijt, de lunch of als tussendoortje.

Zelf kaneelbroodjes maken

Met dit kaneelbroodjes recept zet je binnen een half uur overheerlijke sticky cinnamon swirls op tafel en de helft van die tijd staan de kaneelbroodjes in de oven! Het is een ontzettend makkelijk recept en je hoeft niet zelf aan de slag met croissantdeeg of bladerdeeg. Door het kant-en-klare kaneelbroodjes deeg bespaar je veel tijd en de cinnamon swirls smaken er zeker niet minder om!

Op zoek naar een andere snelle lekkernij voor bij de koffie? Dit Deense koffiebroodjes recept is ook een echte aanrader.