Witte choco-eclairs
Het gebakje is langwerpig, heeft een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje. Maar het allerbelangrijkste is dat eclairs gewoon fingerlicking lekker zijn. Zeker deze, met witte chocolade en framboos!
Ingrediënten
- 1 blikje Petits Pains au Chocolat
- 250 gram verse frambozen
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels kristalsuiker
- Stukje witte chocolade
- 1 ei om mee te bestrijken
Bereidingswijze
Witte choco-eclairs
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit en snijd langs de stippellijnen.
- Vouw de acht deeglapjes in de lengte dubbel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kluts het eitje en bestrijk het deeg met ei.
- Bak het deeg in 8-10 minuten af op 180 graden.
- Laat het deeg op een rooster afkoelen.
- Klop in de tussentijd de slagroom stijf en voeg de suiker op het laatste moment toe. Klop het geheel goed door.
- Smelt de stokjes donkere chocolade uit het blikje in een pannetje op laag vuur of in de magnetron door te verwarmen en na iedere minuut te roeren, totdat de chocolade is gesmolten.
- Snijd het deeg over de lengte in, maar zorg ervoor dat je het deeg niet helemaal doormidden snijd.
- Vul de bakjes met slagroom en verse frambozen.
- Laat met een lepeltje of spuitmondje de gesmolten chocolade over de eclairs vallen.
- Rasp tot slot de witte chocolade over de eclairs.