Vaderdag Recepten

In een handomdraai

Terug naar overzicht

Vaderdag Recepten

Blog artikel

Vaderdag, papadag, opadag … laten we alle mannen eens lekker verwennen met een paar recepten die gegarandeerd een succes zijn. Van ontbijt tot borrelhapje. De keuze is reuze!

Tip 1: Appelcroissants op de barbecue of kampvuur
Maak een vuurtje of gooi de barbecue aan. Deze croissants gevuld met appel, kaneel en kardemom zijn in een mum van tijd klaar op het open vuur. Ze zijn het lekkerst als ze nog warm zijn. Je zal je vader of opa gegarandeerd verrassen als je dit op de barbecue legt! Klik hier voor het gehele recept.

Tip 2: Rozijnenbroodjes
Vers croissantdeeg, gevuld met vanillesaus en rozijnen. Een home-made variant van de Franse Pains au Raisins. Lekker op werkelijk elk uur van de dag, en ZO makkelijk. In 1 min de oven in! Probeer het zelf met dit recept.

Tip 3: Ontbijt Quiche
Namnam, jij lust vast ook wel een eitje op de zondagochtend? Probeer deze ontbijtquiche eens. Lekker met kaas en spekjes. Dankzij het croissantdeeg zijn de quiches lekker luchtig en minder zwaar dan met bijv bladerdeeg.

Tips 4: Pepperoni Pizzabrood
Dit recept is echt een knaller. Doordat de vulling in de korst is gerold heb je met elke hap een goede dosering van het smeuïge kaas en het knapperige deeg. Plaats de rolletjes in een kring voordat je deze bakt. Zo bakken ze tegen elkaar aan in de oven en heb je altijd een excuus om dit Pepperoni Pizzabrood op te eten met je handen!

Tip 5: Bitterballen Bite
Dit is natuurlijk geen ontbijt, maar wel een super leuk borrel recept! Ook leuk als hapje als papa terug komt vanuit werk. Tip: smeer van te voren een likje van zijn favoriete saus in het Party Croissantje. Zie hier het recept.

Meer inspiratie? Ga hier naar alle vaderdag recepten!

4/5 (1 Review)
Deel dit artikel
Volgende Artikelen