Bella Focaccia

Focaccia, jazeker! Geurig uit eigen oven, natuurlijk met verse ingrediënten waar menig ‘mamma Italiana’ trots op zou zijn. Venkel, courgette, geitenkaas en walnoot: je maakt er een deugd van met dit recept. Buon appetito!

Ingrediënten

  • 1 blikje Croissants Extra Large
  • 1 courgette
  • 1 venkelknol
  • 150 gram rond stuk geitenkaas
  • 150 gram smeerbare geitenkaas
  • 50 gram walnoten

Bereidingswijze

Bella Focaccia
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Rol het deeg uit, druk de snijdlijnen tegen elkaar en bekleed een bakblik met het deeg. Zorg ervoor dat je aan de zijkanten 1,5 cm deeg dubbelvouwt op het deeg, zodat je een opstaande rand krijgt.
  4. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  5. Verdeel de smeerbare geitenkaas gelijkmatig over de bodem.
  6. Snijd de courgette door de helft en vervolgens in halve rondjes.
  7. Rasp de venkel in dunne plakjes (bewaar de groene topjes) en verdeel deze samen met de courgette over de bodem.
  8. Brokkel het rond stuk geitenkaas over de groente en verdeel de walnoten tot slot over de foccacia.
  9. De foccacia kan nu in 25-30 minuten afgebakken worden.
  10. Verdeel de in stukken in strooi de venkeltopjes er over.