Nederlands (nl)
Verberg filters

Kip-roomkaas pasteitjes

Op zoek naar een ideale snack voor op een feestje? Kies dan voor deze kip pasteitjes gemaakt van ons croissantdeeg. Deze snack staat binnen een paar minuten op tafel en is ook nog is overheerlijk. Liever een vegetarische variant? Laat dan de gerookte kip weg!

 

Recept en foto gemaakt door: Jurino Ignacio

Ingrediënten

  • 1 blikje Danerolles Croissants party mini’s
  • 1 gerookte kipfilet
  • 100 gr geraspte cheddar kaas
  • 2 jalapeño pepers (naar smaak!)
  • 100 gr stevige roomkaas
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Kip-roomkaas pasteitjes
  1. Snijd de gerookte kipfilet in hele kleine stukjes en doe die in een grote kom.
  2. Snijd ook de jalapeño pepers fijn en doe ze bij de kip.
  3. Voeg daarna de geraspte kaas, de roomkaas en de peterselie toe. 
  4. Meng de vulling goed door elkaar en maak hem af met zout en peper naar smaak.
  5. Open nu het blikje croissantdeeg en rol het deeg uit op je werkblad.
  6. Vouw het deeg één keer dubbel in de lengte en rol het met een deegroller iets uit. Snijd het deeg vervolgens in 5×3 vierkantjes. 
  7. Leg op elk vierkantje een theelepel van de vulling en vouw de hoeken van het deeg naar binnen.TIP: Wil je er zeker van zijn dat de pasteitjes in de oven niet open springen? Steek dan een tandenstoker in het midden van elk pasteitje, door alle vier de naar binnengevouwen hoeken!

     

  8. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de pasteitjes in 12-15 minuten gaar en goudbruin.

 

Laat ze even afkoelen en… eet smakelijk!