Nederlands (nl)

Kruidige chocolade taart recept

Wil je zelf een heerlijke chocolade taart maken? Dan is dit kruidige chocoladetaart recept wat je zoekt! Het is een perfect recept voor een smakelijk dessert, om te bakken op zondag, of je familie mee te verwennen tijdens kerst. Met het Petits Pains au Chocolat deeg van Danerolles krijg je een luchtige chocolade taart. Haal het snel in huis, en het feest kan beginnen! Have fun baking!

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 1 blik Danerolles Petits Pains au Chocolat
  • 150gr fondant chocolade
  • 40gr suiker
  • 40gr gezeefde bloem
  • 1kl speculaaskruiden
  • 3 eieren
  • 120gr boter
  • Cacaopoeder of poedersuiker voor de afwerking

Verder nodig:

  • Taartvorm met bakpapier
  • Extra vel bakpapier
  • Bakparels
  • Ovenrooster

 

Bereidingswijze

Kruidige chocolade taart recept

Bereidingstijd: 10 min + 28 min in de oven

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Neem een taartvorm en bekleed deze met bakpapier.
  3. Open het blik Danerolles Petits Pains au Chocolat, rol het deeg open en leg het in de taartvorm. Let op dat de naden mooi dicht zijn.
  4. Leg nog een vel bakpapier op het deeg en leg daarbovenop bakparels.
  5. Bak de bodem ongeveer 15 min in de oven.
  6. Haal de bakparels en het bovenste bakpapier voorzichtig weg en zet de taartbodem nog zo’n 5 min in de oven tot hij mooi goudgeel kleurt.
  7. Neem de taartbodem uit de oven, zet op een rooster en laat afkoelen.
  8. De oventemperatuur mag je verlagen naar 150°.
  9. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.
  10. Klop de eieren los met de suiker en de speculaaskruiden.
  11. Roer er dan de gezeefde bloem door en voeg tot slot de gesmolten chocolade toe.
  12. Roer alles goed door tot je een mooi gladde massa hebt.
  13. Giet de chocoladevulling op de taartbodem en leg daar de bijgeleverde chocoladestaafjes op.
  14. Zet de taart nog 8min in de oven.
  15. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  16. Haal de taart uit de taartvorm en bestrooi met poedersuiker of cacaopoeder.