Nederlands (nl)
Verberg filters

Kruidige chocolade taart recept

Wil je zelf een heerlijke kruidige maar smeuïge chocolade taart maken? Dan is dit kruidige chocolade taart recept wat je zoekt! Het verse kant-en-klare Petits Pains au Chocolat deeg van Danerolles maakt het een luchtige chocolade taart. Het is de ultieme chocolade taart voor een “treat yourself” dessert, om te bakken op zondag, of je familie mee te verwennen tijdens kerst. Haal alle ingrediënten voor dit chocolade taart recept in huis, en jouw feest kan beginnen!

 

Bakken maar!

Ingrediënten

Voor 1 kruidige chocolade taart (8 personen):

 • 1 blikje Danerolles Petits Pains au Chocolat
 • 150 gr fondant chocolade
 • 40 gr suiker
 • 40gr gezeefde bloem
 • 1 tl speculaaskruiden
 • 3 eieren
 • 120 gr boter
 • Cacaopoeder of poedersuiker voor het opdienen

Verder nodig:

 • Ronde taartvorm
 • Bakpapier
 • Extra vel bakpapier
 • Bakparels
 • Ovenrooster
 • Steelpannetje
 • Kom en garde

Bereidingswijze

Kruidige chocolade taart recept

Bereidingstijd: 15 min + 28 min in de oven

 1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
 2. Neem dan de ronde taartvorm en bekleed deze met bakpapier.
 3. Open vervolgens het blik Danerolles Petits Pains au Chocolat. Rol het deeg uit in de lengte (horizontaal) en bedek hiermee de bodem van de taartvorm. Let op: druk de randen en de aangegeven snijlijnen (stippellijnen) mooi dicht. 
 4. Leg daarna nog een vel bakpapier op het deeg en leg daarbovenop bakparels. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken.
 5. Bak de taartbodem dan +/-15 minuten in de al voorverwarmde oven op 180 graden.
 6. Haal na ongeveer minuten de taartvorm uit de oven en haal de bakparels en het bovenste bakpapier voorzichtig weg. Zet de taartbodem vervolgens nog zo’n 5 minuten in de oven tot het deeg een mooie goudbruine kleur heeft.
 7. Neem na ongeveer 5 minuten de taartvorm weer uit de oven, zet het op een rooster en laat het afkoelen.
 8. Hierna mag je de oventemperatuur verlagen naar 150 graden.
 9. Nu gaan we het chocolade mengsel maken. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie in een steelpan. Kijk onderaan hoe de au bain-marie techniek werkt!
 10. Klop daarna de eieren op in een kom samen met de suiker en de speculaaskruiden.
 11. Doe dan de gezeefde bloem bij de geklopte eieren in de kom en roer de bloem er goed doorheen. Voeg tot slot de gesmolten chocolade toe aan de kom.
 12. Roer vervolgens alles goed door tot je een mooi glad chocolade mengsel hebt.
 13. Nu gaan we echt de chocolade taart bakken! Giet het chocolade mengsel geleidelijk op de taartbodem en leg daar de bijgeleverde chocoladestaafjes (bijgevoegd in het blikje Danerolles Petits Pains au Chocolat) op.
 14. Zet de chocolade taart daarna nog 8 minuten in de oven.
 15. Haal de chocolade taart na 8 minuten uit de oven en laat weer afkoelen op een rooster.
 16. Haal als laatste de chocolade taart uit de taartvorm en bestrooi met poedersuiker of cacaopoeder voor het opdienen.
 17. Geniet ervan!

Heb je dit recept zelf gemaakt? Deel het met ons op Instagram of Facebook via een post of story. Tag @danerolles voor een repost. Lekker en gezellig bakken samen, hoe leuk!

Smeuïge chocolade taart maken?

Als je op zoek bent naar een chocolade taart recept waarmee je een smeuïge chocolade taart kan maken, dan heb je ‘m gevonden! Dit chocolade taart recept gebruikt namelijk de au bain-marie techniek, wat voorkomt dat de chocolade gaat klonteren, waardoor je een smeuïg chocolade mengsel krijgt. Benieuwd naar de au bain-marie techniek? Lees dan door!

Chocolade taart maken met de au bain-marie techniek?

De au bain-marie techniek is een hele oude techniek. Met deze techniek kan je geleidelijk iets laten opwarmen óf afkoelen, door het gebruiken van een ‘bad’ met warm- of koud water. Hoe dan precies? Je hebt een pan met daarin een laagje warm water (of koud water). Hier zet je een andere kom op die het water niet raakt (let op!: de kom mag het water echt niet raken). Doordat je het water vervolgens verhit, ontstaat er warme condens die de kom langzaam laat opwarmen. Omdat water slechts een kookpunt van 100 graden heeft, zal datgene wat in de kom ligt, nooit warmer dan 100 graden worden. De au bain-marie techniek wordt vaak gebruikt om chocolade op te warmen (zoals hierboven!). Door de au bain-marie techniek te gebruiken om chocolade op te warmen in plaats van een pannetje of magnetron, voorkom je dat chocolade gaat klonteren. 

Waar komt de naam au-bain marie vandaan?

De au bain-marie techniek is afkomstig uit de alchemie. Een joodse alchemiste uit Egypte, Maria van Alexandrië, zou de techniek hebben ontwikkeld om bepaalde gerechten langzaam op te warmen.