Nederlands (nl)

Zoete ravioli met ananas en walnoot

Zoete ravioli? Is het een pandushi? Is het een turnover? Allemaal prima benamingen voor deze zoete, kleine broodjes met ananas, walnoot en honing. Vooruit, óók nog wat chocola erover en je hebt een heerlijk gebakje dat je binnen no time op tafel zet.

Hoe dat kan? Doordat we het deeg deze keer niet zelf maken, maar er het ‘petits pains au chocolat’ deeg van Danerolles voor gebruiken. Het deeg is na openen direct af te bakken en hoeft dus niet nog eerst te rijzen. Dát is makkelijk en snel!

Bonuspunten: in het blikje voor deze petits pains au chocolat zitten ook meteen de chocoladestukjes die je nodig hebt om de versiering voor de broodjes te maken. Enne… het zijn er genoeg, dus ik zal het niet doorvertellen als je er ook nog twee of drie fijnhakt en door de vulling mengt 😉

 

Recept en foto door: Jurino Ignacio

Ingrediënten

Voor 8 broodjes:
  • 1 blikje ‘petits pains au chocolat’ deeg
  • 2 schijven ananas (uit blik of vers)
  • 50 gr walnoten
  • 2 el honing
  • ½ tl kaneel
  • Optioneel: Een snufje speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zoete ravioli met ananas en walnoot
  1. Snijd de ananas in kleine stukjes en hak de walnoten.
  2. Meng dit met de honing en kaneel en zet de vulling even apart.
  3. Open het blikje petits pains au chocolat deeg en leg de chocoladestukjes apart. Je hebt nu twee rollettjes deeg.
  4. Rol deze uit en schep 8x een eetlepel vulling op het deeg met een centimeter tussenruimte. Van elke voorgeperforeerde ‘petit pain’ maak je straks 2 ravioli
  5. Smeer de andere lap deeg in met wat water en leg die bovenop het deeg met de vulling.
  6. Duw de ruimtes tussen de vulling goed aan en snijd de broodjes dan los van elkaar.
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  8. Leg de zoete ravioli op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudkleurig. Laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
  9. Smelt de chocoladestukjes en versier de broodjes hiermee. Ik gebruikte hiervoor ’n plastic spuitzakje waar ik een mini hoekje vanaf knipte.
  10. Versier de zoete ravioli eventueel met sprinkles en wat stukjes walnoot.

Eet smakelijk!