Nederlands (nl)

Aardbeien Cheesecake

Deze frisse maar toch romige cheesecake is echt een traktatie, maar weet je wat het beste is? Deze cheesecake heeft geen standaard koekjesbodem, maar een bodem van onze Crispy Cinnamon Swirls!

 

 

Recept en foto gemaakt door: Jurino Ignacio

Ingrediënten

  • 1 blikje Danerolles crispy cinnamon swirl deeg
  • 400 gr roomkaas (b.v. mascarpone)
  • 400 ml slagroom
  • 8 blaadjes gelatine*
    (of 13 gr poedergelatine)
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een stuk of 10 aardbeien, om te versieren

Bereidingswijze

Aardbeien Cheesecake
  1. Begin met het maken van de Cinnamon Swirl bodem. Hiervoor open je het blikje deeg en je rolt het deeg uit. Bestrooi het met de meegeleverde kaneelsuiker en rol het deeg op. Snijd het vervolgens in zo’n 20 héél dunne ringetjes.
  2. Deze ringetjes plaats je op de bodem van een ingevette bakvorm.
  3. Verwarm de oven vervolgens voor op 180°C en bak de bodem in zo’n 15 minuten gaar en goudbruin.
  4. Laat hem vervolgens in het bakblik afkoelen terwijl je de vulling maakt.
  5. Wel de blaadjes gelatine in ruim water en knijp ze iets uit. Gebruik je poedergelatine? Los het dan op in 80 ml heet water.
  6. Verwarm de slagroom nu, totdat deze bijna kookt.
  7. Roer er de kristalsuiker en vanillesuiker door en roer, totdat de suiker is opgelost.
  8. Draai het vuur daarna uit en voeg de gelatine toe. Roer het geheel goed door en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
  9. Nu mag je ook de roomkaas toevoegen. Klop deze er met ’n garde door en stort de vulling daarna op de bodem van de Cinnamon Swirls.
  10. Plaats de cheesecake in de koelkast en laat hem minstens 3 uur (maar liever een hele nacht!) opstijven.
  11. Versier hem tenslotte met in plakjes gesneden aardbeien.

Eet smakelijk!