Nederlands (nl)
Verberg filters

Fruitige kerstboom

Een fruitboom, maar dan in kerststijl! En wat is er nu feestelijker dan deze jam-rolletjes op tafel tijdens de kerstbrunch? Groot genoeg om gezellig op te smikkelen met de hele familie.

Je kunt dit natuurlijk ook maken met onze cinnamon swirls! In plaats van jam, smeer je het uitgerolde deeg in met roomboter en bestrooi je dit vervolgens met verse aalbessen en de meegeleverde kaneelsuiker, waarna je het deeg oprolt en in plakken snijdt. Leg de rolletjes in de vorm van een kerstboom en afbakken maar. De overgebleven besjes kun je gebruiken voor decoratie 🙂

Ingrediënten

 

 

Bereidingswijze

Fruitige kerstboom
  1. Verwarm de oven voor op 180/200C graden.
  2. Open het eerste blikje en rol de deegrol uit op je keukenblad.
  3. Druk de snijdlijnen dicht en smeer de 6 eetlepels jam uit over het deeg.
  4. Rol het deeg op en snijd het deeg in 6 kleine rolletjes.
  5. Herhaal deze stappen ook voor het tweede blikje.
  6. Plaats de rolletjes op een ovenplaat met bakpapier. Gebruik 10 rolletjes voor de boom en 2 voor de stam.
  7. Bak de boom in 20 minuten goudbruin.
  8. Gebruik eventueel wat poedersuiker en aalbessen ter garnering.