Nederlands (nl)

Bastogne-Croissants

Iets lekkers voor bij de weekendkoffie of gewoon een doordeweekse avond? Deze croissants gevuld met biscuitpasta, vanilleroom en koekkruimels zijn het antwoord op elke vraag. Ovenverse croissant met daarin meegebakken biscuitpasta die de croissant nog sappiger maakt, het smelt gewoon in je mond! Een dikke laag vanilleroom maakt de look van de croissant compleet, dus deze biscuitcroissants doen het ook goed op de feesttafel!

Foto en recept: Liisa-Maija Westerberg

Ingrediënten

  • 1 blikje Danerolles Croissants Classic
  • 6 eetlepels biscuitpasta
  • 1 ei
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 dl slagroom
  • 1 tl vanillepasta
  • 6 bastognekoeken
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Bastogne-Croissants
  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Open het blikje Danerolles Croissants Classic volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd het deeg in 6 driehoekige delen langs de afgewerkte snijlijnen.
  5. Smeer op elk deeg een lepel biscuitpasta.
  6. Rol het deeg tot croissants, beginnend bij het brede uiteinde van het deeg.
  7. Smeer de croissants in met het ei en bestrooi met rietsuiker.
  8. Bak 12-15 minuten in het midden van de oven tot de croissants een mooie goudbruine kleur hebben. Laat afkoelen voor het vullen.
  9. Klop de slagroom, suiker en vanille tot een dik room.
  10. Vul de afgekoelde croissants met het vanilleroom.
  11. Werk af met wat bastognekruimels op het room.

Eetsmakelijk!